fagyasztott hasábburgonya ár

A fagyasztott burgonya árak 750-1000 g-os csomagok esetében körülbelül 300-600 Ft között mozognak. A minőség tekintetében a gyártók pozitív számlájára írható, hogy legtöbb esetben valódi krumplit tartalmaz a csomag, ezért is fontos, hogy mindig ellenőrzött forrásból szerezzük be a fagyasztott zöldségeket és gyümölcsöket. Burgonyán kívül pálma- és napraforgó olajat használnak legtöbb esetben az előállításhoz, ennek aránya minimálisan tér el egymástól az egyes forgalmazók esetében.

Megemlítendő, hogy az ételallergiásoknak kimondottan oda kell figyelniük a csomagok választása során, ugyanis földimogyorót és dióféléket vagyis allergén anyagokat tartalmazhatnak az egyes pakkok. Feltehetően a gyártósoron nem burgonyák futnak a nap 24 órájában hanem további termékeket is bezacskózzanak az adott gyártósorokon.

A piacon vagy boltban 1 kg krumpli ára 240-500 Ft között mozog. Azt a nyilvánvaló tényt kár is lenne elhallgatni, hogy megéri friss krumplit vásárolni, és rászánni a plusz időt a pucolásra, hiszen 200-300 Ft-ot spórolhatunk kilónként, amennyiben nem bezacskózott félkész mélyhűtött termékből állítjuk elő otthonunkban a sült krumplit.

Azt azért jó tudni, hogy a lustaságból elkövetett „bűnözés”,  vagyis a fagyasztott krumpli sütés nem lesz káros hatással családunk egészségére, nem is véletlen az, hogy mint a legtöbb országban a fagyasztott zöldségek közül a mai napig a fagyasztott burgonya az első számú kedvenc a háziasszonyok körében. Itt persze nem csak a lustaságról és kényelemről van szó, hiszen a mai rohanó világunkban sok esetben csak arra jut idő, hogy elővegyük a hűtőszekrényből a fagyasztott krumlplit majd pár perc múlva tálalni is kell azt családtagok számára. Emiatt nem kell lelkiismeret furdalással küszködni, hiszen a fagyasztott krumpli fogyasztásának - amennyiben azt ellenőrzött forrásból szereztük be - semmilyen egészségkárosító hatása nem lesz gyermekeink, vendégeink számára.

sült burgonya